Tuesday, 29 January 2013

Hello Kitty Town



Assalamualaikum uolss....
sehat? *good....bertambah sehat?*same la kite...
sape penah dengar Hello Kitty Town? jangan nipu kate x penah ek....picit idung kang!
kalo org johor x penah dengar lagi la nak mkn penampo....hahahah....well aq x delah 'obses' sgt ngan Hello Kitty nie.....*ecececeh~* hahaha...

kpada yang x tau minatang apakah Hello Kitty nie...meyh aq bagi introduction sat kat hangpa na....Hello Kitty nie sejenis kucing........................... =.="......err maksud aq sejenis kartun yang berinspirasikan kucing yang dihasilkan oleh sebuah syarikat Jepun, Sanrio....designed by Yuko Shimizu...karakter ini dihasilkan oleh syarikat Jepun nie di London pada 1 November...nie kire befday la...berat kitty-chan ini diibaratkan seperti berat 3 biji epal dan tinggi dy diibaratkan seperti 5 biji epal...ringan an? kitty-chan nie seekor kucing yang sgt baik hati, dan penyayang..kalo sape2 yg penah tgk citer dy...kitty-chan nie rapat ngn kembar dy, Mimmy..she is good in baking cookies and dy suke giler ngan Apple pie hasil tgn ibu dy...kitty-chan nie suka kumpul bende2 yang cute and dy suke English,art and music subjek kat sekolah dy....cute an?......once again aq x obses ngn Hello Kitty nie wokeyh?kihkih....
 
 

Hello kitty character portrait.png
 
first Hello Kitty designed......
 
Hello Kitty Town nie located at :
 
Puteri Harbour Family Theme Park
 
Persiaran Puteri Selatan, Puteri Harbour
 
79000 Nusajaya, Johor Darul Ta'azim, Malaysia
 
 

 
nak gi tapi wonder pasal bajet? x tau harga? alolololo cian~~ meyh aq bgitau ye..dah2 jgn nangis :
 
 
credit to all the Malaysian!!! harga kitew yang disebelah kanan itu ye...yang ala2 'murah' sikit tu....u r not Malaysian?? sorry la bro...u have to take the regular price....so kalo nak murah...tukarlah kerakyatan anda..dan bersame2 kita meramaikan Malaysia ye? ^^
 
Kelebihan :
 decoration dy mmg superb!! everything in pink...pink here,pink there, cute here, cute there, kitty here, kitty there...seriously cantek and comel..decoration dy mmg tiada cacat dan cela....then, setiap jam mmg akan ada Hello Kitty show....Hello Kitty and friend akan buat perarakan dan show dalam setiap jam selama 15 minit x salah aq...so u can shake hand, hug, slap, punch or etc etc with the cartoon characters...kirenye mase nie lah mereka beramah mesra bersama peminat sambil menari2...heheh...then dalam Hello Kitty Town nie ade 6 section yg wajib korang gi..yelah kalo korang x gi..sia2 lah bayo 50 hinggit...ade Nail Sallon, Cookie Studio, Costume Dress Up and Photo Studio, Jewellery Making, Hello Kitty House(my favourite), and Black Wonder...
 


 




 



setiap section ade lah aktiviti dy yang korang leh buat...for example kalo korang gi cookie studio, korang leh decorate cookies tu then eat it!!!
 
 
 
 
 



in the jewellery making, korang akan dapat seutas rantai. yang nie boleh bawak balik ye!
 
 

 
in hello kitty house, korang leh update lah everything bout kitty's stuffs...and take photos!!! nie favourite aq..aq dah berazam sejurus aq kahwin, rumah aq harus lah begini dan begitu...boleh x bakal suami?hikhikhikhik....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
dalam black wonder lak..korang akan dapat task...kene cari huruf tersembunyi selepas buat task...menarik! tapi aq ngn adik2 aq wat lek je...masuk jejalan..pastu blah~ hahaha...nie cam ala2 running man lah....tapi versi budak hingusan...hahaha
 
 
 
 
 
lastly dalam costume dress up and photo studio, korang boleh pakai custome dy and amek gambo ler...pastu amek kupon tuntut kat kaunter, sekeping gambo 30 hinggit...mahal an?aq tau...takat edit2 suam2 kuku je..aq pon terer...aptb~
 
 


 

so habes keenam-enam section..korang dah khatam dah Hello Kitty Town tuh.......
 
 
kelemahan :
 
mempunyai para pekerja yang hensem dan tampan dan kiut dan comel.....aq x leh fokus! yang amek gambo tuh ensem...aq tak tau nak senyum kat kamera ke or nak senyum kat org yg amek gambo?..ngehngeh...then,biskut dalam Cookies studio seketoi ja! mane cukup????x leh tambah lak tuh..cis! da la sedap....most of the activity tuk budak2 je...tuk kakak budak cam aq nie~~~~ ermmm kene tutup muka, tebalkan muka, baru boleh...hahah pesanan aq...kalo nak datang, bawalah budak kecik yang berusia 3 hingga 12 taun...cause bile aq bawak dak 13 taun....dy pon x nak joget dah, biler tgk kitty's performance...so we just like.....move to rightttt~~ clap clap move to the leftttt~~~~ clap clap....hahaha
 


 

 
with melody...she's so kind and cute!!
 
 
danial  poked me and showed tumb up to my bag!!hahaha serius lucu..
 
 
 
 
  to my abah and ibu, time kasih sanggup sacrificed mase and wang ringgit just to make me happy dan merealisasi kan impian anakmu ini........dah lame hasrat nie terbuku di hati... dan akhirnya tercapai ...really happy! thank u abah sebab sanggup layankan aje kami kami nie...sanggup hias biskut bersama, hias rantai bersama, amek gambo2 kami kami yang setiap mase nak bergambo...terharu sungguh...u are the best photographer ever!!! u r the best dad in the world!!! buat ibu juga..biarpon u not really well...tapi sanggup gak ikut~ jalan sampai sakit2 kaki....really appreciate it :')......both of u are the precious gift that Allah gave to me....
 
tuk korang, thank u for you time~~
 
 
something to ponder :
 
                                 "the most beautiful thing in this world, is seeing your parents smilling and the best thing is to know that you are the reason behind the smile"syukur pada Mu ya Allah...
 
 

 
 

No comments:

Post a Comment