Wednesday, 8 February 2012

Synopsis for Azura 2012...~sekali dengan promotion~


Assalamualaikum u alzz...as usual trademark maria....kalo x jawab dosa..kalo jwb syg saye...kruu kruu..=)
korang da tgk x citer Azura x?ala yg movie tu....ala movie baru...ala yg Neelofa tu...ala yg Shah Jazlee yg ensem tu...*hehehe..serabai..
aq da tgk!!!jeles x? jeles x? ok fine x yah jeles sgt la...citer dy bese2 pong...ala lebih kurang cite azura zaman dulu kala time zaman2 remaja ibu aq yg sekarang da mincicah 48 tue.....hahahah*pasnie mesti ibu tetak aq sbb bgi tau umo dy...kihkih...
rating yg aq boleh bgi for citer nie...3/5 la....x sengat sgt....x tau la...aq x feeling kot tgk citer nie...maybe sbb aq gi ngan ibu aq ke...or maybe wyg tu panas giler nak mati ke...or maybe citer dy slow sgt ke..aq x tau la kan..yg penting airmata aq x tumpah...siap kering kontang kolam mata aq...hehehe...
tapi citer nie still berbaloi la kalo korang sanggup beratur panjang2 tuk tgk citer nie...KNE SOKONG CITER MELAYU LA KAN...hehe...

*ok gambo kabur...nk kene buang galaxy nie...kuikui

meyh cinie aq citer sikit sinopsis yg aq buat sendiri.....hihihi...ingat nak copy paste...maleh pulak den nak cari...

ok there is a girl name dy Azura lakonan Neelofa yg cun melecun....Azura nie seorg anak yatim piatu yg dijaga oleh Maksu dy....she's a student at Lim Kok Wing University...ambik jurusan France Language because of her own reasons...then dy kenal ngan Zack..anak Tan Sri Puteh yg merupakan sponser besar university tempat Azura belajar....dyorang mula kenal di tempat kerja Azura....dek kerana kuasa lempangan dan hinaan Azura...Zack tertarik dengan Azura yg merupakan gadis biasa namun langsung tidak tertarik dengan kekayaan dan ketampanan yg dimiliki oleh Zack...akhirnya Zack memilih Azura untuk membimbingnya belajar cara hidup orang biasa seperti Azura....bermula dengan dating kontrak selama seminggu..akhirnya Azura dan Zack jatuh cinta....namun percintaan mereka dilarang keras oleh Wanda(kakak tiri Zack) dan Tan Sri Puteh (ayh kepada Zack)...Mak Su Azura juga tidak merestui hubungan mereka sehingga sanggup menghalau Azura keluar dari rumah gara2 dy masih berhubung gengan Zack walaupon dilarang keras oleh maksunya..sejak dihalau hidup Azura semakin terseksa sehingga dy menjadi mangsa fitnah Wanda....biarpon percintaan Azura dan Zack sgt terseksa...tetapi hasil sabar dan cinta yg mendalam serta berkat restu nenek Zack...mereka tetap bernikah di London..sejak dari itu...semua elaun Zack dipotong dan akaun2 nya dibekukan...Zack terpaksa belajar hidup susah dan berusaha untuk menjadi khalifah terbaik untuk Azura....namun kesempitan hidup membuatkan Zack semakin tidak tahan untuk hidup susah...Azura pula cuba membantu kewangan dengan bekerja tanpa pengetahuan suaminya...rumah tangga mereka semakin retak tapi belum belah dengan hasutan dan fitnah Wanda...hasutannya berhasil sehingga...Zack benar2 percaya dan dy hilang kpercayaan terhadap Azura...kerana kebijaksanaan Azura..dy ditawarkan Anugerah Dekan dan menjadi perhatian syarikat ternama...tawaran kerja di singapura dan desakan Tan Sri Puteh membuatkan Azura semakin yakin meninggalkan Zack adalah keputusan yg bijak demi kebahagiaan Zack sendiri....akhirnya Azura meninggalkan Zack keseorangan...pemergiaan Azura membuatkan Zack semakin sedar bahawa dy tidak boleh hidup tanpa Azura....so how's the end?antara cinta dan cita2..yg mana satukah pilihan Azura?...bagai mana pula hidup Zack selepas itu?.....tengok sendiri okeyh.....


pada pendapat aq cerita nie agak menarik biarpon penah ditayangkan...yelah time tu kan zaman2 Fauziah Dato' Ahmad Daud kan...so mane layan sgt kan...hahahha..tapi ok lah..dy buat aq terpikir...bukan susah nak mendirikan rumah tangga tanpa kesabaran dan kerjasama antara suami isteri...cinta bukan la segalanya kalo x de sikap tolenrasi...duit pon penting!!!!!!!!tanpa duit pon boleh gaduh bagai...$_$....hahahahah....tapi ape2 pon cinta itu harus datang dengan sabar........
'rasulullah belajar daripada isterinya sebelum dy menjadi khlifah'..ayt nie yg terngiang ngiang kat telinga aq....syahdu gak aq dengar ayt nie...nie pon buat aq terpikir yg seorang laki pon haruslah belajar dari isterinya..jgn la terlalu ego kerana biarpon isteri merupakan insan yg lemah dri segi fizikal..tapi ketabahan,kesetiaan dan kebijaksanaan seorg isteri menguruskan rumah tangga sgt kuat...wanita seorang insan yg lemah dari fizikal tapi cekal dari segi mentalnyer...
*muke aq sardin giler...spoil!!
ape2 pon...tu cume pendapat aq je...korang nak luahkan pendapat sendiri kene tengok la citer tu....okeyh..

PROMOSI !!!!!!HAHAHA!!


korang nmpk x kek nie...sedap gilerrrrrrrrr kottttttttt!!!!!!!!!!!!!seriyesss...aq cam nak jerit2 sambil mulut suap kek nie....siyezzz sedap gilerr...coklat dy mmg melimpah ruah kat mulut...korang akan rase mcm tgh guling2 kat bukit teletubies ditemani bunga bunga indah...*melebih!!hihi...
nie hasil tangan kak zira..anak kawan ibu aq...dy terima tempahan kek dan cupcakes tuk orang kawin ke...befday party ke...reunion ke...malayan union ke?o.O'*merepek...tapi terhad kat johor je la ye...coz dy org johor...hihi...org2 johor yg nak tempah boleh lah tempah kat aq....harga?harga boleh citer belakang keyh...siyez aq x tipu..aq nie pengkritik hebat...kalo sedap mmg sedap la tu....bajet!!haha


tadi aq promote kek nie aq nak promote org lak...hahahha...kenal Ainan Tasneem...hehe..mesti most of u guys kenal kan...korang minat dy?..ok dah! x yah jawab..aq minat dy...so senyap keyh.....she's a lucky beautiful and talented young lady...she's known as YOU TUBE'S ARTIST...so kire dy baru nak melangkah jadi artist la kan.....actually aq x yah promote pon dy mmg da femes amos..tapi aq still gak nak promote classmate aq supaya korang support dy keyh..jgn nak kritik bagai....dengar lagu dy banyak2 kali k....t kalo lagu dy da femes sila jadikan lagu dy for ringtone korang ye....*ini paksaan!!...kihkih...korang boleh like fan pages dy di

like bebanyak tau...ngee~

and nie video yang dy baru buat recording tu ari...she also already in paper...KOSMO....in tv...TV9....
CHECK THIS VIDEO OUT......


*video nie seriyez cute...the way she talk and smile sume...she always the cute one...


ainan..maafkan aq kerna mencuri gambar mu.....hihihi....

so that's all from me.....SAYONARA!!!!!!!!!!

ouh segala promotion di atas..bukan paksaan..aq yg decide sendiri keyh...coz nie blog aq dan aq x terima paksaan...winwink~





No comments:

Post a Comment